Περιηγηθείτε γρηγορότερα στη σελίδα μας από το παρακάτω μενού

Ακόμη δεν αποκτήσατε την κάρτα Φλεβάρης;

Αποκτήστε την τώρα και κερδίστε καθημερινά από τις αγορές σας και τις ειδικές προσφορές

Φλεβάρης logo

Όραμα μας είναι να παραμείνουμε μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση με τοπικό χαρακτήρα.

Σήμερα η εταιρεία διοικείται από τον κο. Γιάννη Φλεβάρη ο οποίος πλαισιώνεται από τα νεότερα μέλη της οικογενείας σε διαφορά τμήματα της επιχείρησης.

 

Ιστορική Αναδρομή

1966Ο Φλεβάρης ο Νίκος ( ο παππούς ) ξεκινάει την πορεία του ως έμπορος της εποχής. Παντρεύεται τότε την κα. Χαριστούλα και αποκτούν 4 παιδιά (1 κόρη και 3 γιους). Ο παππούς Νίκος ήταν για την εποχή του ανήσυχο πνεύμα και τον διέκρινε η διορατικότητα και η εργατικότητα και αρχίζει τις μεταφορές από το χωριό Αρχίπολη στην πόλη της Ρόδου. Ήταν ο εμπορος - μεταφορέας με το τρίκυκλο. Μεροκάματο εργάτη τότε 8 δραχμες. Πρώτη ημέρα τζίρου με το τρίκυκλο 1700 δρχ.

1968Ο κος. Νίκος δημιουργεί το πρώτο του κατάστημα (38 τ.μ.) στο χωριό Αρχίπολη γενέτειρα του (ενα μπακαλικάκι) και απασχολεί ένα άτομο προσωπικό την σύζυγο του την κα. Χαριστούλα.

1972Δημιουργεί το δεύτερο κατάστημα (μπακαλικάκι) στo παλιό ΙΚΑ στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου (στη περιοχή της Ρόδου). Με ένα άτομο προσωπικό τον γιο του Γιάννη.

1982Οι απόγονοι του κου. Νίκου όπως είναι φυσικό μεγάλωναν και με την απόλυση από τον στρατό του πρωτότοκου γιου Γιάννη Φλεβάρη αγόρασε ένα φορτηγό και o γιος γίνεται πωλητής στην υπόλοιπη περιοχή της Ρόδου.

1988Ο κος. Νίκος συνεχίζει τις μεταφορές και διανέμει την μία εταιρεία αναψυκτικών ( ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ. πολύ γνωστή τοπική της εποχής) και την εταιρεία fix (μπίρες). Στη συνέχεια έγινε αντιπρόσωπος της εταιρίας fix μόνο για τα χωρά της Ρόδου και συγχρόνως άρχισε να διακινεί μικρές ποιότητες στην Cair και την Εmery (τοπικές εταιρείες κρασιών ) πολύ δημοφιλείς στο νησί. Η προσφιλής προσφώνηση τότε για τον κον. Νίκο ήταν «Μαναβάκη».

Στη συνέχεια και μετά την ενηλικίωση των υπόλοιπων παιδιών των αγοριών ιδιαίτερα άρχισε να τα προωθεί στο χώρο του εμπορίου και αγοράζει και νέα φορτηγά που με την ανάπτυξη της τότε επιχείρησης αριθμεί 10 φορτηγά και με υπάλληλους οδηγούς πλέον.

Τότε ήταν που ιδρύει και χτίζει την αποθήκη στο Τσαΐρι 2 ορόφων με σύνολο επιφάνειας 1400 τ.μ. και διακινεί τότε και την μπύρα Amstel

1992Ξεκίνησε την διακίνηση και διανομή της Amstel μέχρι την εποχή που η αγορά του εμπορίου γίνεται ελεύθερη.

1996Ιδρύει την «Ποτοεμπορική» και δημιουργεί το πρώτο του cash n’ carry (χονδρική).

1998Ιδρύει την Αφοί Φλεβάρη και δημιουργεί το πρώτο το Super Market στα Κολύμπια, όπου σήμερα είναι η έδρα της εταιρείας, σε ιδιόκτητα κτήρια. Πλέον τότε ξεκινάει μια νέα εποχή και το τιμόνι της εταιρείας περνάει στη νεότερη γενιά στους γιους του

2000Ιδρύει την Χρυσανθος Φλεβαρης και ΣΙΑ Ο.Ε. και ανοίγει και το δεύτερο super –market στη κάλαθο (ναυαρχίδα της εταιρείας) σε Ιδιόκτητο κτίριο

2006Ανοίγει το τρίτο κατάστημα στην πόλη της Αφάντου. Τέλος του 2006 συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός και φύγει από την ζωή ο μικρότερος γιος της οικογενείας ο Χρύσανθος. Η απώλεια ήταν μεγάλη και βυθίζει στο πένθος την οικογένεια ολόκληρη και την δική του ( είχε αποκτήσει 2 παιδιά ). Τότε ήταν που τέλος του 2007 άλλαξε η επωνυμία της εταιρείας και έγινε Κληρονόμοι Χρυσάνθου Φλεβαρη και ΣΙΑ Ο.Ε.

Σήμερα η εταιρεία διοικείται από τον κο. Γιάννη Φλεβάρη ο οποίος πλαισιώνεται από τα νεότερα μέλη της οικογενείας σε διαφορά τμήματα της επιχείρησης.

Το 2006 η εταιρεία εντάσσεται στον όμιλο αγορών Ελληνική Διατροφή (Coop) και παραμείνει μέχρι το 2011 όπου εντάσσεται στον όμιλο αγορών Σύμμετρον και παραμένει μέχρι σήμερα