Περιηγηθείτε γρηγορότερα στη σελίδα μας από το παρακάτω μενού

Ακόμη δεν αποκτήσατε την κάρτα Φλεβάρης;

Αποκτήστε την τώρα και κερδίστε καθημερινά από τις αγορές σας και τις ειδικές προσφορές

Συστατικά:

  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα φαρινάπ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 4 κούπες τριμμένο μήλο
  • 1 κούπα αλεσμένα καρύδια

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τα μυρωδικά.

Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα μήλα και τα καρύδια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.

Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

*Αν θέλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με σαντιγύ και φετάκια από μήλο

Καλή επιτυχία!!!