Περιηγηθείτε γρηγορότερα στη σελίδα μας από το παρακάτω μενού

Ακόμη δεν αποκτήσατε την κάρτα Φλεβάρης;

Αποκτήστε την τώρα και κερδίστε καθημερινά από τις αγορές σας και τις ειδικές προσφορές

Συστατικά:kalamarakia me kofto makaronaki

  • 500γρ. κοφτά μακαρόνια
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι πιπέρι
  • 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος ή ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 

Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με βραστό νερό.
Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 20 με 25 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει και να είναι αλ ντέντε. Σερβίρουμε προαιρετικά με μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο).

 

Καλή επιτυχία!!!